
نمره قبولی در آزمون msrt
یکی از آزمون های داخلی که در ایران برگزار می شود و داوطلبان زیادی در آن شرکت می کنند، آزمون MSRT است. آزمون های داخلی ایران در واقع اعتبار بین المللی ندارند و فقط برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای دانشگاه های داخل ایران پذیرفته و معتبر هستند.
آزمون MSRT فرصتی است برای دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع دکترا، که سطح زبان انگلیسی خود را بسنجند و همچنین از مدرک این آزمون برای قبولی و نیز در دوره تحصیل بهره ببرند. در آزمون های داخلی نیز مثل آزمون های بین المللی معتبر تافل و آیلتس، انواع مهارت های زبان انگلیسی سنجیده می شود.
اما نمره قبولی در آزمون MSRT چند است و چطور محاسبه می شود؟ هر بخش چند نمره دارد؟ در ادامه این نوشته قصد داریم درباره این آزمون و نمره قبولی آن صحبت کنیم. بدیهی است که شرکت در دوره های مختلف مثل دوره گرامر و لغات و لیسنینگ، و خواندن منابع می تواند به شما کمک فراوانی کند. اگر شما هم قصد شرکت در آزمون MSRT را دارید حتما تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.
آزمون MSRT چیست؟
پیش از آنکه درباره نمره قبولی این آزمون حرف بزنیم بهتر است کمی با خود آزمون و ساختارش آشنا شویم. کلمه MSRT در واقع مخفف عبارت Ministry of Science, Research and Technologyاست که معادل فارسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این آزمون در گذشته به نام MCHE شناخته می شده که نام آن توسط وزارت علوم تغییر کرده است. آزمون MSRT به منظور ارزیابی سطح زبان انگلیسی داوطلبان، توسط سازمان امور دانشجویان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران برگزار می شود و سؤالات آن شباهت زیادی به آزمون تافل دارد، اما از تافل ساده تر و کم هزینه تر است.
این آزمون مخصوص دانشجویان در حال تحصیل در مقطع دکتری، دانشجویان متقاضی آزمون دکتری، متقاضیان استفاده از فرصت خدماتی و همچنین برای ارائه مدرک به نظام وظیفه برای خروج از کشور می باشد و برای برخی از داوطلبان، حضور در آزمون الزامی است.
آزمون MSRT معمولاً هر ۴۵ روز یک بار برگزار می شود و داوطلبان می توانند هر چند بار که بخواهند در آن شرکت کنند. اعتبار مدرک این آزمون مثل خیلی از آزمون های زبان دیگر دو سال است و داوطلب دو سال فرصت دارد برای هدف خود اقدام کند.
قبولی در آزمون EPT و آزمون تولیمو و آزمون MSRT و آزمون UTEPT هدفی است که داوطلبان تحصیل در مقطع دکتری همواره در پی آن هستند.
آزمون MSRT از چه بخش هایی تشکیل شده و هر بخش چند نمره دارد؟
مهارت های شنیداری، خواندن و درک مطلب، دستور زبان و لغات در این آزمون سنجیده می شوند و داوطلب باید برای کسب نمره قبولی در آزمون msrt با منابع و ساختار آن آشنایی کامل داشته باشد. سوالات این آزمون شامل سه بخش است:
بخش شنیداری: ۳۰ سوال و ۳۰ نمره
این قسمت از ۳۰ سوال چهار گزینه ای تشکیل شده و در آن از مکالمات کوتاه، بلند و همچنین درک مطلب شفاهی سؤال ارائه می شود. مدت زمان پاسخگویی به این بخش از آزمون بین ۳۰ تا ۳۵ دقیقه است. داوطلب باید پس از شنیدن مکالمات به سوالات مربوطه پاسخ دهد.
بخش دستور زبان: ۳۰ سوال و ۳۰ نمره
این قسمت شامل ۳۰ سوال چهار گزینه ای است که ۱۵ سوال آن مربوط به Structure و ۱۵ سوال دیگر مربوط به Written Expression می باشد.
بخش خواندن و درک مطلب: ۴۰ سوال و ۴۰ نمره
این قسمت از ۴۰ سوال تشکیل شده که معمولاً شامل ۴ متن جداگانه می باشد که برای هر قسمت ۱۰ سوال چهار گزینه ای پرسیده شده است.
برای کسب نمره قبولی این آزمون، علاوه بر خواندن منابع مربوط به هر بخش و تمرین در آنها، شرکت در دوره زبان MSRT می تواند تاثیر خیلی زیادی داشته باشد.
نمره قبولی در آزمون MSRT چند است؟
همانطور که گفتیم این آزمون شامل صد سوال و صد نمره است. نمره دهی آزمون برای دانشجویان دکتری از ۵۰ به بالا در نظر گرفته شده و برای دانشجویان مقطع کارشناسی که قصد خروج از کشور را دارند، نمره ۴۰ مورد قبول می باشد. نمره کل از نمره ۱۰۰ لحاظ شده است و در مجموع با توجه به دانشگاه موردنظر، نمره قبولی بین ۴۵ تا ۷۵ متغیر خواهد بود. این آزمون نمره منفی ندارد. زمان اعلام نتایج نیز بین ۵ تا ۱۰ روز طول می کشد و به صورت اینترنتی خواهد بود و مدرک اعطایی بین ۴۰ تا ۵۰ روز بعد با مهر تأیید وازرت علوم برای داوطلب ارسال خواهد شد.
آزمون MSRT چه فرقی با آزمون MHLE دارد؟
همان طور که اشاره کردیم، آزمون MSRT توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات برگزار می شود و نمره قبولی در آزمون MSRT توسط تمام دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه های آزاد اسلامی مورد پذیرش است و در حین مصاحبه از داوطلب خواسته و تایید می شود.
آزمون زبان MHLE نیز یک آزمون زبان انگلیسی است با این تفاوت که توسط وزارت بهداشت برگزار می شود و مخصوص گروه علوم پزشکی است. بخش ها و روش نمره دهی هر دو آزمون تقریبا یکسان است و تنها تفاوت آزمون زبان MHLE با آزمون زبان MSRT در محتوای لغات و متن سوالات است. محتوای آزمون MHLE تخصصی تر و در زمینه علوم پزشکی می باشد. دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در رشته های پزشکی و پیرا پرشکی در آزمون MHLE شرکت می کنند.
جمع بندی
در این نوشته سعی کردیم درباره آزمون MSRT و نمره قبولی در آزمون MSRT برای شما عزیزان صحبت کنیم. مدرک این آزمون می تواند تاثیر بسیار مثبتی در مصاحبه دکتری شما داشته باشد. برای کسب آمادگی جهت شرکت در آزمون MSRT باید در مهارت های مورد سنجش این آزمون تمرین و ممارست هر روزه داشته باشید.
منابع متعددی برای کسب آمادگی در این آزمون معرفی شده اند. شما می توانید علاوه بر مطالعه این منابع مفید، در دوره های مخصوص آزمون MSRT نیز شرکت کنید. این دوره ها با تکنیک های آموزشی جدید و ارائه نکات تست زنی می توانند تاثیر فوق العاده ای در سرعت پیشرفت شما و کسب نمره قبولی داشته باشند.